Ezek a horgászok nem éhesek

Ismét előkerült a sokszor megrágott téma: a vértől vörös óceán, ahol egymást zabálják a vérengzők. – Ne gondold, hogy a kék óceán partjára nem járnak horgászok – mondtam a tegnap esti sörözgetés közben.

Némely halak hevesen védekeznek így fárasztásukat különösen óvatosan csináljuk – figyelmeztetnek a horgászok. 5+1 óriási hibára hívják fel a figyelmedet, amit elkövethetsz fárasztás közben: (1) Ha túl erőszakos vagy (2) Ha túl engedékeny vagy (3) Ha túl lazára van állítva az orsódon a fék (4) Ha mellé merítesz a halnak és a másik horog beleakad a merítőbe (5) Ha kézzel veszed ki a halat és beleállítod a horgot a kezedbe (5+1) Ha elárulod a kedvenc helyed más horgászok előtt.

Néhány évtizeddel ezelőtt Maastrichtban sétálgattunk. Akkor láttam előszőr, hogy a holland horgászok visszadobják a fárasztás után kifogott halat. – Ezek a horgászok nem éhesek – mondtam akkor flegmán útitársamnak. Soha sem kerültem – fárasztás után – éhes ember horgára, de mindegyik elfelejtett visszadobni a kék óceánomba.

Az óceán partján

Van mááásik… -mondta Eötvös Gábor zenebohóc, és mondom én is

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email