rövidebb lett

A globális vállalat nekilátott a globális fukarkodásnak. Egy globális „mítingen” megszületett a döntés arról hogy globális termékeikben rövidebb lesz a cipőfűző. Nos, ezt én lokálisan úgy oldottam meg, hogy két-két legfelső lukat kihagytam. Felültem a globálisan fukarkodó repülőre és majdnem befűzött globális cipőmben elrepültem.

Mondtam néhány lokális tapasztalatot a globálisan viselkedő kollégáknak.

IMG_20190321_111127

 Meghallgattam, néhány  izgalmas bemutatót és mint annyiszor néhány tudásmentes szerző vergődését is átéltem. Lokális tudás híján beszéltek az ipar 4.0 helyi veszélyéről, a MI fenyegetéseiről és országuk lemaradásáról.

A végén jött egy lokális vacsora, amiben már nem volt globális fukarkodás. Próbáltam a vacsorához illő bőséges lokális tapasztalatom nyomán, megértetni a  globalizálódó kollégákkal, hogy a négy évtizede megjelent számolótábla nem hogy kivágta az addig számolgatással bíbelődőket, hanem hadseregnyi „elemzőt” foglalkoztat. A cipőfűző rövidítés egy hadseregnyi számolótábla mellett serénykedő elemző szüleménye. Semmi pánik, az ipar 4.0 is kitalál valamilyen fölösleges „mítingező” társaságokat és még drágább lesz a rövidebb cipőfűző.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email