szemétszűrés

Régi mániám keresni azt az eljárás, amivel kiszűrhető a szemét a világhálóról. Most viszont azon spekulálok, hogy miként tudunk rábukkanni a tűre a szalmakazalban.

Van egy divatos fogalom, amire a világhálón van húszmillió szénaszálból álló kazal. Erről a fogalomról egyetlen, már nem élő, gondolkodóra kell odafigyelni (róla majd háromszázezer szénaszál van) Van négy élő gondolkodó (róluk néhány tizezer szénaszál van) és van egy celeb (róla százezer szénaszál van) A többiek olyan jelentéktelen szösszenetek, mint amiket én firkálok (rólam és a fogalmról majd kétezer szénaszál van). Erről a fogalmról, tiszteséges ember csak az egyetlen gondolkodó óriást (az első száz találatban nincs benne – tovább nem néztem) találhatná meg. De nem így van. Látom, hogy olyan tűt is megtalálnak, amiből egy van.

Nekifogtam keresni valami értelmeset a szemét találás nyavalyára. Elkezdtem keresni a világhálón a „the needle and the haystack” és hétésfélezer találat van. Szűkítettem és odabiggyesztettem: „Herbert Simon”-t is, és így már mindössze száz találat van.

Tű

Valamicskét kell tudni a keresésről, hogy így találjak még mindig kezelhetetlen mennyiséget. Most már végleg nem értem, hogy diákjaim mikét bukkannak rá kiss33jánosra

P:S:

Ebben a bejegyzésben van egy kis csúsztatás: angol nyelven kerestem. A magyar-bosnyák-horvát-szerb nyelvterületen lényegesen jobban állok a gondolkodó óriáshoz képest, de ott is megtalálják mujo33mujkić remekműveit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email