portói bort Portóban

Készülök a hangos PPT-re. A harmadik lecke harmadik képe:

Portoi borPortói bort Portóban Tokaji bort Tokajban akarok inni.

Még soha senki sem értette a glokális leckének ezt a részét. Én értettem harminc évig. Az úgy volt, hogyha jó bárány sültet akartam enni akkor beültem a taxiba és elvitettem magamat egy külvárosi stadion éttermébe. Ha nagyon jót akartam, akkor felültem a vonatra és elmentem a Neratva folyó völgyébe. Utána harminc évig nem értettem, hogy lehet Travnikban disznótorost, és Kishegyesen birkatúrót enni. Majd nemsokára sokan megértik az én prédikálásom nélkül is. De most még elmondom a hangos PPT-re:

  1. Nem vagyok kíváncsi arra, hogy miként készül a portói vagy a tokaji bor. Ha inni akarok akkor elmegyek Portóba vagy Tokajba. A portói vagy tokaji Grand hotelban a reggelinél nem vagyok kíváncsi a turista lábkörömgombáira, de arra sem, hogy hány vajat és mézet pakol be hátizsákjába a svédasztalról. Mi csavargók járjunk cipőben regelizni.
  2. Nem vagyok kíváncsi arra, hogy miként készül a világ legjobb szalámija vagy sonkája. Ha enni akarok akkor elmegyek Szegedre vagy Valenciába. A szegedi vagy a valenciai Grand hotelban a reggelinél nem vagyok kíváncsi a turista lábkörömgombáira, de arra sem, hogy hány vajat és mézet pakol be hátizsákjába a svédasztalról. Mi csavargók járjunk cipőben regelizni.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email