Hőhullámok

Ha tudtál külföldön akkor tudhatsz belföldön is autót vezetni – mondták a bürokraták. Így kisebb összeg befizetése után megkaptam a jogosítványt limuzin vezetésére. Se nem biciklire, sem traktorra, hanem ugyanarra amire külföldön volt. Néhány évvel ezelőtt a körzeti orvosnénit éppen a hőhullámzás (külföldön: klimax) kínozta amikor hosszabbítást kértem. Nem adom – mondta. [email protected] – mondtam – úgysincs pénzem autót venni.

Nem így van a titulussal! Ha tudós vagy külföldön, akkor abból nem következik, hogy belföldön is. Néhány bürokratának hőhullámzása lett amikor az mondtam, hogy 1983. április 4-től tudós vagyok. Lemondtam a jogosítványom elfogadtatásáról. Múlt az idő, és néhány évvel ezelőtt láttam, hogy találtak megoldást. Most már írhatnám DSc (külföldön), de ugyanúgy nem kell, mint az elmúlt néhány évtizedben. Ez se pontosan így van, hiszen néhány felület nem enged be, ha nincs semmi odaírva abból, ami megengedett.

Ke?pernyo?foto? 2020-04-04 - 0.59.27

Ha tudtam tanítani (full professor jogosítvány) külföldön, akkor abból nem következik, hogy tudok belföldön is. Az előző két esethez képest, itt még nincs megoldás. Se sima elismerés, mint az első esetben, sem majdnem-elismerés, mint a második esetben. Legalább nem lesz se gyakrabban sem ugyanannyiszor, mint anélkül senkinek se hőhulláma.

 

P.S:

A második esetnek van egy pikantériája. A DSc megszűnt külföldön. Azt csiripelik a verebek, hogy nemsokára belföldön is meg fog szűnni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email