aki korán kukorékol

Valahol az Óperencián innen, habár a túlra jobban illik, de mégis itt történt. Volt egy per, amelyben bepereltek egy kakakast. Nem szánnék rá egy bejegyzést, hogyha a kakas a fazékba került volna. Így viszont, hogy a falulakósok zsebe sínylette meg, érdekes.

A kakas akkor kukorékol, amikor akar. Van más olvasata is a korán kukorékolásnak: amikor „a sorból kilógó” emberre vonatkoztatjuk. Azzal a gondolattal játszadozom, hogy vajon a bíróság kinek a javára döntene egy korán és későn kukorékoló kakas perében. Ilyen per nem létezhet, hiszen a későn kukorékoló sosem indít pert, hanem azonnal a fazékba nyomja a korán kukorékolót. Mostanában olyasmit is látok, hogy a koránkukorékoló önkéntesen megy a fazékba. Én még várok egy kicsit.

Volt egyszer egy újvidéki énekesnek egy mondása. Megkérdezték tőle, hogy miért dicsőítette nótáiban a régi hatalmat. Erre azt válaszolta: Igen engem becsapot egy nagystílű legény, téged meg a sarki zöldséges. Nagy gáz, ha a koránkukorékolót a törvény nyomán a bíróság nem ítélheti el, de egy kisstílű sarki piti tolvaj teszi a fazékba.

Nemlo?g ki

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email